Как да различим инверторен от обикновен климатик

 

Всяко семейство или бизнес рано или късно трябва да се съобразят с промяната във времето и да се зачудят за отопляване или изстудяване на различните стаи в частната си собственост. За много от нас, единствения истински практичен начин са климатиците, тъй като те са значително по-практични от печките на дърва и дори по-евтини от централното парно.

Какви са основните разлики между различните видове климатици

Обикновените климатици са статуквото за много от клиентите на онлайн магазини като Eclima.bg. Това се дължи на тяхната достъпна цена и сравнително ниска нужда от поддръжка – но като алтернатива на тях наскоро изникнаха инверторните климатици и за мнозина е трудно да ги различат – ето какви са основните разлики между тях.

Разлики по класификация и енергиен клас

Една от най-основните разлики между обикновени и инверторни климатици се намира в класификацията, която те споделят помежду си. Реално, не-инверторните климатици са различен, по-нисък клас от инверторните и това се дължи на тяхната енергийна консумация и цялостна изработка.

Инверторните климатици използват значително по-малко електроенергия от обикновените, тъй като техните системи са по-ефикасни и самата работа на компресора е доста по-оптимизирана. За това, когато пазарувате през интернет за климатик, е важно да следите за тази класификация, тъй като едните са по-евтини, но харчат повече а другите са по-скъпи, но пестят енергия.

Именно чрез класификацията си, която е нужно да бъде ясно видима, вие можете да разберете точно какво закупувате. Друг важен атрибут на новите климатици, е че те са с по-висок енергиен клас и рядко слизат под А++.

Разлики по външен вид

По-малко и по-малко производители продължават да правят от старите климатици, най –вече защото тяхната стойност намалява стремглаво. Това означава, че наличните климатици от по-ниските класове имат една идея по-остарял и не това съвременен вид, но това е малка разлика, която не винаги е очевидна.

Инверторните климатици са често по-малки като размер от обикновените, тъй като те са значително по-ефикасни и за тяхната операция не е нужно толкова голямо външно тяло. Това, обаче, не винаги е индикация, тъй като има продукти от този клас, които са със същите размери като на обикновен климатик, просто са по-мощни от повечето в същия клас продукти.

Разлики по функционалност

Поради своята по-нова технология, в инверторните климатици се влага значително по-нови и иновативни похвати насочени не само към консумация, но и потребление. Именно новите инверторни климатици имат повече луксозни ползи за потребителя, просто защото в тях се влага повече усилие при изработка и маркетинг.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *