Знаци, че автомобилът ви има проблем  

 

Ако колата ви започне да ви дава някакъв знак, че има проблеми, не го пренебрегвайте. Има много неща, за които трябва да бъдете нащрек и да поправите възможно най-бързо.

Ето някои съвети, които ще ви предпазят от инциденти, неприятни казуси като съдебни дела и закон за кръвнина, физическа и емоционална травма и други.

Странни шумове

Шумът е много често срещан начин да се разбере, че има проблеми на борда. В зависимост от това какво действие предприемате, когато се появи шумът, можете да направите предположение какъв е проблемът.

Добре е и винаги да се консултирате с механик.

Странни вибрации

Вибрациите са друг начин да разберете, че има проблем. Отново ще искате да обърнете внимание на това кога се случва. Често срещаните неприятности, свързани с вибрациите, могат да включват разклатен волан, вибриращ педал, повредени спирачки или друго.

Странни миризми

Очевидно използването на сетивата ви е чудесен начин да идентифицирате проблеми с автомобила си. Има много видове миризми, които могат да възникнат, ако нещо не е наред.

Миризмата на мръсно пране често показва плесен в системата за променлив ток. Миризмата на изгаряща хартия може да означава, че е време за нов съединител. Сладката миризма на клен често е признак за изтичане на охлаждаща течност.

Изтичане на газ или течност

Няколко често срещани визуални помощни средства, които показват проблеми с автомобила, включват увеличаване на отработения дим или изтичане на течност. Това също е нещо, за което незабавно трябва да се погрижите.

Индикаторът на таблото се активира

Таблото ви за управление има много индикаторни лампички, които ще се включат, ако системата е открила нередност. Това включва антиблокиращата спирачна система, индикаторът за маслото, температурата и прословутата аларма за проверка на двигателя.

При първите признаци на неизправност на автомобила не забравяйте да посетите професионален автосервиз за диагностика и ремонт. Колкото по-дълго чакате, толкова по-сериозен ще е проблемът, а в крайна сметка никой не иска това.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *