Неща, които трябва да проверите, преди да закупите употребяван автомобил

 

Покупката на употребявани може да бъде чудесен начин човек да се сдобие с автомобил, без да инвестира голяма сума в ново превозно средство. Но как да се разбере, дали харесаната кола е точно това, което се очаква и дали написаното в обявата отговаря на истината.

Ето защо на помощ тук идва услугата проверка на кола преди покупка . Екип от професионалисти ще извърши преглед и оглед на автомобила преди закупуването, опитни автомонтьори ще направят бърз, качествен и експертен преглед на колата, при това на изгодни цени.

Но кои са най-важните неща, на които трябва да се обърне внимание при покупка на употребяван автомобил?

 

  1. История на превозното средство

Добре е да се получи колкото се може повече информация за колата, за да се знае, дали е претърпяла инцидент, дали има дългове върху нея и неплатени глоби.

  1. Повреда от ръжда или боя

Добре е да се направи оглед за ръжда или заличени следи от ударено. Ако те не могат да бъдат отстранени, това може да намали цената.

  1. Проблеми с рамата

Ходовата част е важна част от колата. Добре е да се обърне специално внимание на броните и вътре в багажник, в капака за нови болтове или изкривяване, което може да означава скорошна авария.

  1. Под капака

Двигателят е най-важната част от всяко превозно средство, затова трябва да се прегледа за наличие на течове, корозия и напукани маркучи. Задължителна е проверка на маслото и трансмисията.

  1. Състояние на гумите

Протекторът на гумата трябва да бъде равномерен, защото допълнителното износване на някои от гумите може да е симптом на проблеми с управлението, окачването или рамата.

  1. Пробег

Средно колата ще минава около 20 000 км всяка година. За да се разбере дали колата, която се гледа, има голям или нисък пробег, трябва да се раздели числото на километража на възрастта на автомобила.

 

  1. Вътрешна електроника

Музиката по време  на път е една от радостите на пътуването. Затова проверка на радиото е важна част от избора на колата. Освен това е важно да се видят климатик, отопление, бордови компютър.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *