Защо трябва да наемете адвокат след автомобилна катастрофа?

Никой не е подготвен за автомобилна катастрофа и влиянието, което тя може да окаже върху живота му. Тя може да причини страх, болка, разходи и неудобства. А също така повдига въпроси, по които никога човек не е мислил преди, като например има ли нужда от добър адвокат при птп, ако е претърпял пътнотранспортно произшествие или трябва да се справя сам? Краткият отговор е, че ако задава този въпрос, трябва да говори с адвокат.

В случай, че някой е претърпял автомобилна катастрофа има няколко неща, които е добре да се помнят:

-Ако имате някакви наранявания, разходи или щети, може да имате право на обезщетение.

-Повечето адвокати ще дадат първа консултация без никакъв риск или ангажимент.

– Застрахователните компании могат да се опитат да омаловажат случая и да не са на негова страна.

– Не бива да се отлага търсенето на правата.

– Ако разполагате с добър адвокат може да получите по-високо обезщетение

Ако човек е пострадал или е претърпял имуществени щети при автомобилна катастрофа, е възможно да следват значителни медицински разходи, плащания, болнични и т.н. В много случаи тези разходи могат да продължат дълго след инцидента.

Освен това жертвите на пътнотранспортни произшествия, които имат свой законен адвокат или представител, имат шанса да получат значително по -висока сума на обезщетение. Адвокатите, които са специалисти по ПТП обикновено са запознати с тактиката на застрахователните компании и могат да помогнат на клиентите да преговарят и да изискат от застрахователите по – бързо и по – голяма сума.

Загубите, които могат да възникнат в резултат на автомобилна катастрофа, не винаги са ясни в дните и седмиците непосредствено след инцидента. Опитен адвокат по ПТП може да помогне на жертвата да оцени по -добре потенциалните си бъдещи разходи и да ги включи в иска си. Понякога очевидно леки наранявания, като например камшичен удар, могат да доведат до по -големи проблеми, изискващи постоянни медицински разходи. Ефектът от леки или големи наранявания от автомобилна катастрофа може да бъде мащабен и да понесе разходи извън очевидните медицински разходи, които жертвата не би могла да вземе предвид, ако разглежда исковата молба без специалист. Жертвите често подценяват разходите си и това колко дълго ще продължат, което води до неадекватни обезщетения, които не покриват разходите, които семейството им трябва да поеме след инцидент.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *