Пътна помощ: какво е това и имам ли нужда от него?

 

Колкото и добра кола да кара човек, винаги има случаи, в които ще му се наложи да търси пътна помощ. Пътната помощ може да помогне в случай, че автомобилът се повреди, при някакъв инцидент, ако има спукана гума…

Много застрахователни компании си партнират с пътна помощ, за да гарантират на клиентите си по-добро обслужване и за да добавят стойност към услугата, затова, когато шофьорът търси оферти за застраховки, е добре да помисли и за подобна опция.

Освен това е важно да се знае какви услуги включва една пътна помощ и в какви ситуации може да се обърне към тях. Освен това тази услуга може да закара закъсалия шофьор до най -подходящия професионалист – независимо дали има нужда от дребен ремонт, бензин или нещо друго.

Но кога един шофьор трябва да се обърне към пътна помощ?

Това може да се в случай, че акумулаторът няма ток и не може да продължи нататък.

Ако шофьорът спука гума и няма резервна да я смени или ако няма възможност да го направи.

Когато се скъса жилото на съединителя и колата не може да продължи обичайния си ход, е задължително шофьорът да се обади на пътна помощ за да бъде закаран до най-близкия сервиз.

Често срещан проблем е и ако ключалката не работи и шофьорът не може да заключи колата си или не е в състояние да излезе от нея. И тук решението е да се свърже с пътна помощ, която да дойде и по възможно най-бързия начин да реши проблема. 

Надали има шофьор, на който да не се е случвало, но да свърши горивото по средата на пътя, не е приятно за никого. В тези моменти всичко, което може да се направи, е да се свърже с пътна помощ, която да закара колата до най-близката бензиностанция.

 

И не на последно място – през зимата или след силен дъжд, често колата може да попадне в коловоз, от който няма измъкване. Какво да направи шофьорът? Пътна помощ е насреща.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *