Спортните залагания ще обхванат 50% от жителите на САЩ до 2022 година

Спортните залагания нарастват в САЩ и ако трябва да се вярва на най-новия доклад, индустрията определено ще се разраства в следващите няколко години. Неотдавнашен доклад от Bank of America отбелязва, че около половината от населението на САЩ ще има достъп до легални опции за залагане до 2022 г.

Според доклада, приходите от спортни залагания са били около 950 милиона долара през 2019 г. и се смята, че ще достигнат обхвата от 6 милиарда до 20 милиарда долара занапред. Други данни на Американската асоциация за игри (AGA) изчисляват, че около 26 милиона американци ще похарчат 6,8 милиарда долара за залагания на Super Bowl тази година.

 „Смятаме, че успехът, възприемането и технологиите, стоящи зад онлайн и мобилните спортове, биха могли да бъдат катализатор за по-широкото навлизане в iGaming, забележителна промяна за индустрия, която досега не беше чак толкова повлияна от интернет“, казва анализаторът Шон Кели от Bank of America пред CNBC.

Това идва като добра новина за феновете на спортните залагания в САЩ. От друга страна, европейските фенове имат достъп до спортни залагания от десетилетия.

В САЩ спортните хазартни игри са изправени пред забрана от много години. През 1992 г. депутатите одобриха PASPA (Закон за защита на професионалните и любителските спортове от 1992 г.), който почти прекрати всички спортни залози в страната. През май 2018 г. обаче, след години лобиране от Ню Джърси, Върховният съд отмени PASPA.

След историческото решение всеки щат получи възможността да определя свои собствени правила за спортни хазартни игри. В момента хората в над 20 щата имат достъп до легални опции за спортни залагания. Въпреки това, някои от най-големите щати в САЩ, като Калифорния и Тексас, все още не са легализирали спортните хазартни игри.

Но това при всички случаи ще се промени съвсем скоро. Спортните залози са сред най-бързо развиващите се отрасли. Миналата година девет американски щата легализираха спортните залагания, с което общият брой на щатите достигна до 20. Очаква се още да последват този пример.

А ако вие искате да се отдадете на това забавно и доходоносно занимание, можете да научите повече за спортните залози от Ефбет от 7dniprognozi.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *