5 здравни теста, които можете да направите онлайн

Нека си го кажем. Никой от нас не става по-млад. Ето защо ви разказваме много за технологиите, които ви помагат да поддържате добро здраве.

Съществуват нови и невероятни фитнес тракери, има интелигентни часовници с приложения за проследяване на здравния ви статус и приложения за фитнес за вашия телефон, които гарантират, че оставате активни и в добра форма. Онлайн платформи и приложения като Consento пък могат да ни дадат достъп до огромен брой лекари от разстояние.

Но дали сте във форма всъщност?

С помощта на интернет можете да прецените здравословното си състояние с един поглед. Създадохме списък от пет сайта, които могат да ви помогнат да прецените здравословното си състояние. Има тестове за сърцето, очите и общото ви благополучие.

Имайте предвид, че това не замества истинското лекарско мнение, но е една добра алтернатива на преминаването към електронно здравеопазване в бъдеще.

1. Имате ли риск от сърдечни заболявания?

Според Американската сърдечна асоциация сърдечните заболявания са водещата причина за смърт в целия свят. До 2030 г. това може да е причина за 23,6 милиона смъртни случая всяка година.

Има обаче добра новина. От 2003 г. до 2013 г. смъртността е спаднала близо 38%. И това може да продължи. А вие можете да проверите калкулатора за риска от сърдечни заболявания на клиниката Майо.

2. Какво знаете за кръвното си налягане?

Разбирането за кръвното ви налягане и нивото, на което то трябва да бъде, не е нещо, което е на първо място в списъка със задачи всеки ден. Но е важно. Ето защо Американската сърдечна асоциация е направила викторина за високо кръвно налягане, за да провери знанията ви.

Можете да намерите бърз тест със само пет въпроса и това ще ви отнеме по-малко от пет минути. Изпратете отговорите си и разберете дали сте прави или не. Ще видите и параграф, обясняващ отговора.

3. Тествайте зрението си

Можете ли да видите добре? Дори ако вече носите очила, може да дойде време за нови диоптри или лещи. Един от начините да разберете, преди да се насочите към такова действие, е един от многото тестове за очи Essilor.

Можете да видите дали имате късогледство или далекогледство, да тествате близкото и далечното си зрение, да разберете дали бихте могли да имате астигматизъм или да се самодиагностицирате с далтонизъм.

Тестовете се правят бързо и лесно и не трябва да ви отнемат повече от 10 минути.

 

4. Тест за цветно зрение

Според статистиката от 5 до 8% от мъжете са цветово „слепи“, според сайта ColorVisionTesting, а около 0,5% от жените имат този проблем. Въпреки че няма лечение, можете да определите дали все пак трябва да говорите с вашия очен лекар.

Тестът се прави лесно: ще ви бъдат дадени три секунди на всяка табела, за да отговорите кой номер виждате скрит вътре в цветния кръг.

Забележка: Независимо какви са резултатите ви, не забравяйте да се консултирате с вашия очен лекар за по-задълбочен тест.

5. Каква е вашата реална възраст?

На колко години сте наистина? Възможно е да има разлика между това на колко години сте всъщност и колко възрастно е вашето тяло. Нищо чудно да не знаете, ако скоро не сте посещавали ендокринолог

За да направите теста обаче, ще трябва да предоставите лична информация, за да създадете акаунт. Това ще включва вашето име, имейл адрес, пол и пощенски код. След като акаунтът ви е създаден, ще можете да направите теста на RealAge. Ще трябва да отделите приблизително 20 минути, за да попълните въпросниците за вашата лична и семейна медицинска история, диета, навици и упражнения, модели на сън, поведение и други.

След това тестът RealAge ще анализира дадените данни и ще ви каже вашата реална възраст. Например, ако сте на 35 и получите оценка 30, вие сте с пет години по-млади от средния 35-годишен човек. Вижте дали е така!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *