Услуги

Кросроудс България предлага широка гама маркетингови услуги, с фокус върху най-ефективните сред тях: връзки с медиите, онлайн маркетинг, оптимизация за търсачки, създаването на силни корпоративни текстове, Guerilla маркетинг, PR в общности и субкултури, както и нестандартни маркетинг решения.

Връзки с медиите

Изпращане на прессъобщения

Едно от най-големите предимства на Кросроудс България е доброто познаване на журналистите, техния начин на мислене и спецификата на работа в редакциите. Затова и прессъобщенията, които създаваме, най-често биват оценявани от журналистите като подходящи за публикуване.

Ние откриваме интересните теми, свързани с нашите клиенти, създаваме от тях материали с информационна стойност за медиите, държим на качествения стил и резултатът е честото присъствие на клиентите ни в медийните публикации. В добавка включваме в текстовете SEO елементи, за да подкрепим излизането на клиентския уебсайт на по-предни позиции в търсачките, както и НЛП елементи, за да влияят по-успешно тези текстове в желаната от нашите клиенти посока.

Често медиите възприемат като рекламни послания получените в редакциите им прессъобщения и директно ги изхвърлят в кошчето. Екипът ни се гордее с това, че нашите прес релийзи не са такива. Напротив – много журналисти ги оценяват като качествени и подходящи за публикуване. Ние самите сме работили в медии и знаем как да използваме медиите като ракета – носител за Вашето послание.

Организиране на пресконференции

Една пресконференция може значително да засили ефекта от Вашето послание към медиите, както и да Ви създаде трайни връзки с журналистите и редакторите в тях.

Кросроудс България има опит от организирането на десетки пресконференции и неформални срещи с медиите в различна среда. Познаваме добре всички аспекти от един подобен PR проект и можем да Ви предложим разнообразни варианти за място, кетъринг, презентационна и озвучителна техника, водещи, транспорт и др.

Можем да поемем както цялостната организация на Вашата пресконференция, включително поканата на журналистите, осигуряване на снимков материал, изготвянето на прес – материали и последващ клипинг на публикациите, така и да извършим само конкретните дейности, от които се нуждаете.

Медиа планиране

Кросроудс България разполага с актуална база с медийни канали, тяхната аудитория, възможностите за платено и безплатно участие, както и цените за реклама. Екипът ни е попълвал тази база с години и днес следи ежедневно новопоявяващите се медийни канали.

На база на наличната информация ще Ви спестим много време, като Ви представим разнообразни възможности за медийно участие, посъветваме Ви кои са най-подходящи с оглед на Вашето послание и целева аудитория и осъществим връзка с тях.

В добавка към медийното планиране, екипът ни може да Ви предложи и планиране на спонсорирани участия в специализирани бизнес или културни събития, както и реклама в различни младежки субкултури и общности, създавайки възможно най-ефективния план за участия, според наличния маркетингов бюджет.

Изготвяне на платени публикации

Една от най-силните страни на Кросроудс България е създаването на качествени фирмени текстове. В нашия екип работят дългогодишни автори на журналистически текстове, художествена литература, прессъобщения и маркетингови текстове.

Знаем как да създадем увлекателен текст за Вашия продукт или компания, да го напишем във висок стил, да го оптимизираме за интернет търсачки и да увеличим значително ефекта от една платена публикация.

Мониторинг на интернет медиите

Кросроудс България е партньор на международна компания, предоставяща иновативен софтуер за мониторинг на публикациите в интернет. Това ни позволява да предложим за Вас ежедневен мониторинг на публикациите по интересуващите Ви ключови думи или направо да Ви предоставим достъп до системата срещу месечен абонамент.

Софтуерът, използван от нас, позволява да извършваме мониторинг както на онлайн медиите и уебсайтовете на традиционните медии, така и на интернет портали, блогове, форуми и дори – постингите на потребителите в социалните мрежи. Всяка поява на Вашата марка в български онлайн канали може да бъде засечена в реално време и да реагираме по подходящ начин.

Обучение по общуване с медии

Кросроудс България провежда за своите клиенти обучения в сферата на общуването с медии. В рамките на един ден можем да подготвим членовете на Вашия мениджмънт или други желаещи лица, да правят по-подготвено изявления пред журналисти, да бъдат уверени при изявите си пред телевизионни камери и при участия в телевизионни студия на живо, да представят по най-добрия начин своята позиция, без да обиждат отсрещната страна при спор.

Кризисен PR

Екипът ни има експертиза в изготвянето на предварителен план за кризисен PR, наръчник по кризисен PR; предварително планиране на потенциалните кризи, подходите към тях и лицата, които ще отговарят за комуникацията с медиите при PR криза, както и в адекватната реакция в трудни моменти за публичността на една компания.

Опитът ни е показал, че една PR криза може да се превърне както в истинско бедствие за организацията, така и да бъде използвана за сплотяване на общността от клиенти и фенове на компанията, и не е изключено тя дори да спечели в подобен момент. На практика всяка PR криза поставя компанията във фокуса на прожекторите, което почти винаги е възможност за постигане на повече публичност.

От критично значение в такъв момент е адекватната и открита реакция на екипа на компанията, а предварителната подготовка може да бъде решаваща за това, дали ще спечелите, или ще изгубите от евентуална бъдеща криза. Нашият екип може да Ви помогне по най-добрия начин в тази подготовка.

Онлайн маркетинг

SEO (Оптимизация за търсачки)

Опцимизацията за интернет търсачки (Search Engine Optimization) се налага като все по-ключов елемент от маркетинга на една компания. Колкото и скъпа печатна, телевизионна или онлайн реклама да плащате, ако сайтът на конкурента Ви се появява по-напред в резултатите в търсачките по ключови за бизнеса ви думи, е много възможно клиентите да отиват при него.

Кросроудс България разполага с качествен екип в тази сфера, с опит във всички типове SEO дейности: on site оптимизация, off site оптимизация (link building).

В добавка опитът ни в писането на качествени корпоративни текстове, както и в публикуване на Вашите послания в онлайн медиите и социалните мрежи, ни позволяват да Ви предложим цялостен подход към оптимизацията за търсачки на Вашия уебсайт.

PPC (Pay Per Click) кампании

Рекламните мрежи със заплащане на клик днес са сред най-ефективните инструменти за онлайн маркетинг като съотношение на цена спрямо ефект. Сред основните им предимства са ниската цена, възможността за много точно таргетиране на аудиторията, както и заплащането само при ефективно отваряне на Вашия уебсайт.

За да бъдат ефективни, този тип кампании изискват специфично познание за възможностите на платформите за PPC реклама и нашият екип разполага с това знание. Можем да планираме и осъществим за Вас успешни кампании, които да Ви спестят средства и да увеличат максимално ефекта за Вашата марка.

Маркетинг в социалните мрежи

Социалните мрежи днес са сред най-ефективните инструменти за популяризиране на Вашия бранд, създаване на общност около него, както и организирането на viral кампании с ефект, многократно надхвърлящ вложения ресурс.

Кросроудс България следи непрекъснато появата на нови социални канали и може да Ви предложи най-подходящата за Вашия бизнес комбинация от присъствие в традиционно силните социални мрежи и микроблог платформи, както и в най-новите платформи за споделяне на снимки, послания и статуси, базирани на местоположението. Екипът ни следи отблизо и развива профили в повече от 20 различни социални платформи.

Комуникация във форуми

Екипът ни участва активно в най-популярните български интернет форуми, както и в коментарните дискусиите под онлайн статии в популярните медии. Разполагаме с профили в най-значимите уебсайтове и с ноухау, как най-добре да представим Вашето послание в тези канали.

Корпоративен блог

Фирменият блог може да бъде създаден с цел да разпространява новостите за компанията, нейните продукти, услуги и отличия, да представя ключови тенденции във Вашия сектор или просто – за да покаже, как екипът Ви се забавлява в извънработно време. Той може да е както на фирмения уебсайт, така и в някоя от популярните онлайн платформи за блогове. Ние знаем, как най-добре да създадем и развиваме Вашия корпоративен блог, привличайки чрез него нови посетители на сайта ви, провокирайки интереса на потенциални клиенти, партньори, журналисти и други ключови за Вас аудитории и същевременно – подобрявайки видимостта на уебсайта Ви в онлайн търсачките.

Viral кампании

В интернет има стотици примери за видеоклипове, изображения или текстове, които биват споделяни от огромен брой потребители, превръщайки се във вирусно явление. Екипът на Кросроудс България отдавна следи механизмите на този тип споделяне и характеристиките на най-популярните viral примери. Да се създаде подобно съдържание за рекламни цели е трудно, но ние имаме някои идеи в тази насока.

Email маркетинг

Екипът на Кросроудс България разполага с ефективни инструменти за маркетинг по електронната поща и знае, как този канал да бъде използван без натрапване, привличайки интереса на потребителите и създавайки дългосрочни взаимоотношения с Вашите потребители.

Онлайн медиа планиране

Рекламните възможности в интернет варират от най-големите и утвърдени онлайн медии и портали, през рекламните мрежи, обединяващи стотици сайтове, до хилядите малки уеб проекти, които имат своите читатели, но са изключително трудно проследими. Огромното разнообразие от възможности усложнява много опитите да се планира ефективно една онлайн медийна кампания, независимо дали тя е насочена към бизнес потребители, към младежката аудитория, към любителите на спорта, здравословния начин на живот или друга специфична група.

Нашият екип разполага с непрекъснато разширяваща се база с онлайн медийни канали, информация за техните цени и аудитория и можем лесно да Ви предложим оптимален вариант, в зависимост от Вашите маркетингови цели.

Организиране на събития

Организация на специализирано събитие

Кросроудс България има неколкогодишен опит в организирането на пресконференции, официални коктейли, семинари, откривания, неформални срещи и други типове събития, в разнообразна среда. Екипът ни е изградил партньорства с надеждни доставчици на озвучителна и презентационна техника, кетъринг, фирми и независими групи за изработка на декорации, за музика на живо, изготвяне на развлекателни програми и т.н. Разполагаме с необходимите контакти и експертиза, за да организираме както строго официални бизнес събития, така и развлекателни мероприятия и неформални срещи.

Музика на живо

Фирмата ни може да Ви предложи няколко варианта за класическа музика, джаз и поп музика на живо. При интерес от Ваша страна, ще Ви изпратим диск с изпълнения на представляваните от нас музиканти.

Събитийно планиране

В добавка към организирането на Ваши събития, ние можем да Ви предложим и подробна информация за съществуващите форуми, конференции, срещи, младежки и спортни прояви, концерти и други публични мероприятия, свързани с дейността Ви.

Разполагаме с подробна база със събития в България и можем да Ви предложим най-подходящото участие със спонсорство или лекция, в зависимост от маркетинговите Ви цели и бюджета, с който разполагате. Можем да комбинираме също подходящи събития с реклама в традиционни медии и онлайн канали, създавайки най-ефективния план за присъствие на Вашата марка в публичното пространство.

Фирмени текстове

Изготвяне текстове за уебсайт

През последните години уебсайтът се превърна в ключов маркетингов актив за всяка компания или организация. Най-често именно към него водят всички останали маркетингови инструменти, кампании и дейности. Уебсайтът трябва да е лесен за използване от потребителите, да бъде добре оптимизиран за интернет търсачките (SEO – Search Engine Optimization), да е запомнящ се.

Екипът на Кросроудс България има опит в изготвянето на цялостното текстово съдържание за уебсайтовете на водещи български технологични компании. Текстовете ни са издържани по отношение на езиковия стил, оптимизирани са за търсачки и включват похвати от НЛП, за да внушават по-успешно Вашите послания на посетителите на сайта Ви.

Текстове за брошура, медиакит, презентация, success story

Екипът ни има дългогодишен опит в създаването на текстове за фирмени презентации, медиякитове, брошури, дипляни и флаери, success story (успешна история), онлайн банери, физически банери, билбордове, корпоративни статии, прессъобщения, нюзлетъри, оферти, уведомителни писма, за прекратяване поддръжката на фирмени услуги, както и по много други специфични случаи на наши клиенти.

Работили сме по изготвянето на корпоративно текстово съдържание, както за малки фирми и физически лица с ограничени бюджети, така и за средни и големи компании от България и чужбина, и браншови асоциации. Правим всичко възможно, всяка организация да може да си позволи качествени фирмени текстове, без значение от нейната големина и икономически сектор. През 2012 г. Кросроудс България беше подизпълнител по европейски проект, в рамките на който изготвихме текстовото съдържание и дизайна на проектната брошура, презентация, онлайн и физически банер, както и др. материали, а всяка дейност беше одобрявана от партньорите по проекта от България, Австрия, Гърция, Румъния, Словения, Сърбия, Унгария и Черна Гора.

Продуктови ревюта, каталози, описания

Кросроудс България разполага с опитни автори на продуктови описания и ревюта, които могат да създадат привлекателни текстове за широк набор от крайни продукти. Можем да напишем за Вас всякакъв тип ревюта – от еднократни текстове за публикуване в списания и медийни сайтове, до цели фирмени каталози или онлайн магазини.

Поздравителни адреси, речи, картички, покани и писма

В добавка към останалите фирмените текстове, ние можем да създадем за Вас качествени покани за събития или поздравителни адреси, да напишем речта на изпълнителния директор пред общото събрание или пред служителите, да изготвим официално писмо, с което да поздравите Ваш партньор по повод встъпването му в длъжност или да изразите съболезнования. Какъвто и да е поводът, каквато и да е формата на Вашето послание, ние ще се запознаем професионално със спецификата на случая и ще създадем подходящ текст.

Вътрешнофирмени издания

Кросроудс България предлага създаването на всякакъв вид вътрешно-фирмени медии: корпоративен нюзлетър, бюлетин, вестник или списание за служителите и партньорите, фирмена книга, описваща историята, успехите и продуктите на компанията. Развитието на една вътрешно-фирмена медия може да Ви отличи от конкурентите, да привлече нови клиенти към Вашата марка, да сплоти служителите и да повиши ефективността при комуникацията с партньорите.